nZEB Roadshow
Săptămâna nZEB Cluj-Napoca

3-6 noiembrie 2022 - BT arena

Ce este nZEB Roadshow?

nZEB Roadshow este un eveniment internațional care aduce împreună organizații din Bulgaria, Croația, Grecia, Italia și România în vederea promovării pe plan local și regional a bunelor practici în materie de clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) și pentru stimularea cererii de personal calificat, într-un mod inedit.

 

În fiecare țară vor fi construite unități mobile, sub forma unor „centre de demonstrare” a tehnologiilor necesare pentru realizarea clădirilor nZEB. Acestea vor fi transportate în diferite orașe din fiecare țară participantă la proiect, iar publicul va putea participa gratuit.

 

Ce este nZEB? (nearly zero energy building)

Standardul nZEB este un concept de clădire cu un consum de energie provenit din surse fosile aproape egal cu zero, în vederea reducerii până la eliminare a emisiilor de gaze cu efect de seră generate prin utilizarea clădirilor. Uniunea Europeană a stabilit o serie de obiective pentru reducerea poluării și reducerea consumului de energie din surse fosile deoarece sectorul construcțiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile și emiterea de gaze cu efect de seră.

nZEB Roadshow - România

În România, evenimentul nZEB Roadshow este organizat de Clusterul pentru promovarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB), iar evenimentul din Cluj Napoca este realizat în parteneriat cu Șoflete.ro – o echipă care de 3 ani se ocupă de educare în domeniul construcțiilor eficiente energetic, sustenabile și, mai ales, durabile.

 

Evenimentul se va desfășura în perioada 3-6 Noiembrie 2022, în cadrul BT Arena, accesul publicului fiind gratuit.  Fiind organizat la interior, atât expozanții, cât și participanții vor putea discuta despre eficiența energetică a viitoarelor construcții în voie.

 

 

Activități în cadrul evenimentului nZEB Roadshow

01

Sesiuni de consultanță gratuită pentru viitorii beneficiari

02

Discuții pe machete

03

Demonstrații test de etanșeitate

04

Conferințe și dezbateri

05

Vizite de șantier

06

Caravana nZEB Roadshow - România

nZEB Roadshow
Săptămâna nZEB Cluj-Napoca

3-6 noiembrie - BT arena

  • 00Zile
  • 00Ore
  • 00Minute

Parteneri

nZEBiști Susținători ai evenimentului

PARTENERI INSTITUȚIONALI

PARTENERI MEDIA

Vrei să participi ca expozant?

Dacă ești producător sau ai sisteme sau produse pe care vrei să le expui publicului, atunci contactează-l pe colegul meu Darius. El va avea o discuție cu tine despre pachetele noastre de organizare și comunicare pe care le punem la dispoziție în cadrul evenimentului. 

Proiectul  The nZEB Roadshow a primit finanțare din partea Programului Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de grant nr. 892378. Întreaga responsabilitate pentru conținutul acestui material revine autorilor. Acesta nu reprezintă în mod obligatoriu poziția Uniunii Europene. Nici CINEA și nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute în acest material.