Apariții media

Banii în mișcare cu Iancu Guda - digi24

Alături de Iancu Guda, am discutat în mai multe episoade despre cum putem reduce consumul de gaz în casele noastre. Fiecare episod reprezintă o etapă prin care putem economisi bani la facturile de energie. 

CASA care te face FERICIT - podcast andi moisescu

Despre case bine gândite și făcute! Care, s-a demonstrat empiric, ne pot face fericiți! Cu MARIUS ȘOFLETE, inginer constructor & proiectant de case pasive, și ALINA VÎLCU, arhitect.

Clădiri pasive, ingeniozitate și performanță cu Marius Șoflete - uprizers

Încurajez orice inițiativă de formare în antreprenoriat și business în general, așa cum este platforma Upriserz . Până vom putea vorbi despre o curiculă bună și valoroasă în mediul academic convențional, adică în școală 🙂, vom continua să învățăm din victorii și din eșecuri, ale noastre sau ale altora.

Ne mai putem încălzi casele fără gaz natural? TedX Cluj-Napoca

Ce alegem noi să facem când alții decid pentru noi? Cum contrabalansăm situația? În fața nevoilor fundamentale, oamenii se transformă. Odată ce a conștientizat acest lucru, Marius Șoflete a ales să se implice în conformarea energetică a caselor și ne-a povestit cum în 2022 ajungem să nu mai avem alte optiuni în afară de a proteja mediul înconjurător și de a face ALEGERI sănătoase pentru a econimisi energie.

Pădurea din mijlocul orașului și blocurile din lemn

Populația globului este într-o permanentă creștere, iar nevoia de locuire tot mai mare se regăsește printr-o cerere continuă de clădiri noi, a căror construire generează anual miliarde de tone de dioxid de carbon aruncate în atmosferă. Totodată zilnic sunt exploatate suprafețe tot mai mari de păduri ce ar putea absorbi aceste emisii. Ce afectează mai mult mediul înconjurător: exploatările continue a pădurilor sau construcțiile noi? 

Super-căsuța: cum constrim viitorul, altfel

Un important contribuitor la criza de mediu este și modul în care construim. Marius Șoflete prezintă o modalitate de construire a locuințelor personale care crează risipă minimă de resurse și eficientizează modul în care resursele naturale sunt folosite pentru a atinge independență energetică.

Mintea creează, mâna execută, iar sufletul le leagă

At the end of the university I had the good fortune of encountering an experience that for ever altered my way of thinking – the PRISPA project. PRISPA is a home with whom Romania competed at the International Architecture and Engineering competition, Solar Decathlon, and won the 2nd place in Energy Efficiency. After this project I’ve stayed true to innovative and alternative way of thinking. You’ll learn more about it in my TEDx talk.

Articol pentru EUROURBANISM.RO

Există un interes tot mai mare pentru soluțiile alternative de energie, pentru principiile de conservare și economisire de energie în utilizarea construcțiilor.

Cu ocazia recentei aniversări a trei ani de la lansarea platformei soflete.ro, echipa editorială EuroUrbanism.ro a stat de vorbă cu Marius Șoflete și l-a întrebat, pentru început, care au fost cele mai importante faze traversate din momentul lansării acestei platforme și până în prezent.

Cea mai mare clădire de birouri din lemn din România a costat 4 milioane de euro.

Noul sediu al companiei IT Creatopy, aflat lângă Oradea, este cea mai mare clădire de birouri construită din lemn la est de Viena. Imobilul are 2.400 de metri pătraţi, găzduieşte 250 de angajaţi şi are un consum de energie de şapte ori mai mic comparativ cu o clădire din cărămidă şi beton.
Inginerul clujean Marius Şoflete a realizat structura şi s-a ocupat de conformarea energetică a celei mai mari clădiri de birouri din lemn de la est de Viena.

Cererea de proiecte de case pasive a crescut cu 400%

„În ultimii doi ani am facut conformare energetica in standard de casa pasiva sau nZEB pentru absolut toate proiectele din birou si cererile de proiecte de cladiri in standard de casa pasiva certificata au crescut cu peste 400% fata de 2019. Am inceput sa oferim servicii integrate – nu doar calcul si proiectare de structura, ci si proiectare tehnica de detalii de arhitectura, conformare energetica, proiectare de instalatii, pe modelul birourilor franceze de inginerie – in care asiguram toate serviciile tehnice.”

Ultima postare de pe blog

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.