Viața la birou, înainte și după Epson SC-T5400

Dragoș Mihei este Office Managerul nostru, la Inginerie Creativă. 

Bine, a fost cât pe ce să nu mai avem un Office Manager, căci Dragoș ne-a amenințat cu demisia dacă nu facem ceva cu îmbunătățirea activității de printare :). Nu vă fie frică, nu este un articol de employer branding, ci mai mult o relatare despre impactul tehnologiei în munca noastră inginerească.  

Deși ne petrecem majoritatea orelor de lucru în programele noastre de proiectare și de calcul, în ultima fază a unui proiect – predarea documentelor de autorizare – suntem nevoiți să printăm pe hârtie livrabilele care ajung la client. Fiind un birou de proiectare specializat pe structuri din lemn, vă puteți imagina că este procuparea noastră reală să diminuăm la minim impactul asupra mediului în toată activitatea noastră.

Și cum Dragoș ne-a somat să îi rezolvăm problema printurilor anevoioase, asociată și cu nevoia noastră de a preda clientului detalii la cea mai bună calitate a imaginii posibilă, i-am oferit Multifuncționala SC-T5400 de la Epson. Și bine am făcut: 

Această multifuncțională printează cu tehnologia Heat Free, cu jet de cerneală. Spre deosebire de imprimanta laser pe care am avut-o anterior, ne bucură nespus viteza cu care SC-T5400 își face treaba. Viteza contează, pentru că se poate întâmpla să observăm mici erori pe materialul printat și, astfel, ne putem întoarce rapid în softul de proiectare, facem corectura, printăm rapid, verificăm dacă e totul ok și putem realiza predarea. Timpii morți și ineficiența nu-și au locul într-un birou de proiectare :).

Avem multifuncționala de la începutul lunii februarie și nici până acum nu a fost nevoie să îi facem refillul de cerneală. Poate că nu vă spune mare lucru această observație, dar noi folosim această imprimantă într-un regim destul de intens și, foarte important, a ajuns la noi cu rezervorul puțin sub jumătatea capacității de umplere! Ne place că, din punct de vedere al consumului, este extrem de fiabilă (volumul de cerneală pare similar cu cel din februarie).

Dacă am tot vorbit despre operațional, facem o haltă și la protejarea mediului înconjurător. Tehnologia heat-free oferă un consum redus de energie, mai exact cu 83% mai puțin decât tehnologia laser (din informațiile producătorului), deoarece pornirea nu necesită încălzire. La acestea se adaugă mai puține piese de schimb, inclusiv absența cartușelor, ceea ce implică, automat, mai puține materiale de reciclat. Ce bucurie! 🙂

În concluzie, Epson SC-T5400 ne-a rezolvat două probleme:

– Printăm mai rapid, la o super calitate și prietenos cu mediul

– L-am păstrat pe Dragoș Mihei în funcție 🙂

*Acest articol a fost redactat de colegii mei de la Inginerie Creativă și este realizat în parteneriat cu Epson România. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.