Cum putem face școlile din România mai sănătoase? Experiment!

LINK SPRE PAGINA ȘCOLI SĂNĂTOASE: https://scolisanatoase.ro/

Dacă ești părinte sau, pur și simplu, știi că educația este fundamentală pentru viitorul pe care ni-l dorim, te rog să urmărești acest material video realizat cu Tiberiu Catalina de la Școli Sănătoase. L-am făcut pentru tine și sănătatea copiilor tăi. 

Școli Sănătoase este un program de cercetare cu obiectivul de a analiza și de a implementa soluții eficiente de asigurare a calității aerului interior, a confortului termic, acustic și vizual în unitățile de învățământ din România (numai puțin de 6000 la număr). 

Mai aplicat, proiectul presupune integrarea sistemelor de ventilare descentralizate care reduc nivelul de poluare interioară și care îmbunătățesc calitatea mediului interior, sisteme de iluminat confortabile, performante și eficiente energetic, cât și instrumente de monitorizare a temperaturii și umidității din aerul în care profesorii și copiii își desfășoară activitatea, reducând totodată consumul energetic al unei școli.

În materialul de mai jos veți putea descoperi soluțiile implementate de inițiatorii programului Școli Sănătoase într-un proiect pilot, la o școală din sectorul 3 al Bucureștiului, corelate cu îmbunătățirile evidente pe toți indicatorii care măsoară calitatea mediului interior. Un proof of concept care sper că îi va inspira pe cei care se pot implica în proiect, pentru că nevoia este mare – repet că, în România, sunt 6000 de unități de învățământ. 

Ce poți face tu, privitorule 🙂:

Dacă te afli în echipa noastră, a celor care înțeleg că viitorul sunt copiii și că ei trebuie sprijiniți, poți susține proiectul prin donație sau voluntariat (detalii pe site-ul organizației, în comentarii) și, mai ales, prin răspândirea proiectului către părinți care își trimit acum copiii la școli sau grădinițe.  

Tiberiu Catalina, Coordonatorul programului, este Conf. Univ. dr. ing. Habil la Facultatea de Instalații din cadrul UTCB și, alături de parteneri instituționali și din mediul privat, a implementat cu succes acest program în câteva unități de învățământ din București. La cât mai multe!

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.