SUSȚINE CU MINE noua generație de PROIECTANȚI la concursul mondial de MEGASTRUCTURI pe machete!

Donează ca persoană fizică – poți dona pe baza unui contract de sponsorizare în contul asociației CENTRUL DE INGINERIE SEISMICĂ. Link: https://cutt.ly/tPhgAvl

Donează ca persoană juridică – poți dona pe baza unui contract de sponsorizare. În contul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Persoane de contact: Ş. l. dr. Ing Prodan Ovidiu – [email protected]; stud. Cazacu Mădălin – [email protected]; Link: https://cutt.ly/BPhhEF9 În contul asociației CENTRUL DE INGINERIE SEISMICĂ. Link: https://cutt.ly/jPhhjUJ

12 studenți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, de la Facultatea de Arhitectură și Facultatea de Construcții s-au calificat și vor reprezenta România la cel mai mare concurs internațional de inginerie seismică dedicat studenților din întreaga lume, ce se ține an de an în Statele Unite ale Americii. Participanții trebuie să proiecteze și să calculeze la seism o clădire înaltă de 19 etaje și apoi să realizeze la scară o machetă a structurii, din lemn de balsa, care să fie testată pe o masă vibrantă ce simulează cel mai mare cutremur posibil asociat locației clădirii – Salt Lake City, Utah, SUA.

Proba eliminatorie constă în comportarea machetei pe masa vibrantă, iar rezultatul final este influențat de mai multe aspecte precum arhitectura clădirii, fundația, factori economici (raportul dintre suprafața utilă și cantitatea materialului folosit) și prezentarea. Știm cu toții că România este o țară seismică și o dată la câțiva zeci de ani avem parte de mișcări ale pământului ce ne afectează clădirile în care stăm. Rolul nostru ca ingineri structuriști este să ne asigurăm că orice structură proiectată pe teritoriul țării noastre nu va cădea, nu va avea degradări și nu va pune nici o viață în pericol indiferent de magnitudinea seismului și de forțele ce apar în acest timp pe o clădire. Experiențe precum acest concurs de arhitectură și inginerie seismică îi ajută incredibil de mult pe studenții ce vor fi viitori proiectanți ai țării, să înțeleagă mai bine, mai aplicat și mai economic ce înseamnă proiectarea unei structuri de rezistență a unei clădiri ce trebuie să facă față la cutremur.

Costurile pe care echipa României de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca le are pentru a participa Seismic Design Competition 2022 în Salt Lake City din SUA le are se ridică la aproape 60.000 de euro, pentru deplasări, cazări, taxe și alte cheltuieli. Au strâns până acum 15.000 de euro și mai au nevoie de 45.000!

Hai să îi ajutăm cu câte o donație fiecare, pentru a mai pune încă o dată steagul României pe podium și pentru a arăta că ȘI LA NOI SE POATE CONSTRUI MAI BINE!

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.