CÂT COSTĂ PROIECTAREA casei tale și care sunt MISIUNILE ARHITECTULUI în proiectul tău?

‘’Cât mă costă proiectul casei’’ e o întrebare pe care o primesc la fel de des cu ‘’cât mă costă casa’’ la primele discuții pe un proiect nou și aproape tot timpul e folosit termenul de ‘’preț per metru pătrat’’, dar fiecare casă e diferită, e unică, e specială și e adaptată după nevoile tale ca beneficiar. E foarte greu să compari 2 case între ele ținând cont exclusiv de preț pentru metru pătrat (util sau construit) după cum e aproape imposibil să compari toți indicii de performanță ai unei mașini exclusiv după kilogramele mașinilor.

Proiectarea unei case e destul de complexă și implicit și calculul costurilor de proiectare, așa că am făcut acest material video în care am vorbit despre cum se calculează costurile proiectării unei construcții în România, alături de Raluca Munteanu, arhitect vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România, care a făcut parte din grupul de lucru ce a dezvoltat o platformă online ce vine în ajutorul arhitecților și al beneficiarilor în a își estima timpii de proiectare și costurile aferente, platformă ce poate fi accesată aici: https://www.oar.archi/am-nevoie-de-un-arhitect/sistemul-de-informatii-asupra-costurilor-pentru-proiectarea-de-arhitectura-sic-pcpc

Misiunile arhitectului: https://oar.archi/misiunile-arhitectului

Pentru a putea înțelege cum se calculează proiectarea, am trecut prin Misiunile Arhitectului – adică toate serviciile pe care un arhitect ți le poate oferi pe tot parcursul de gândire, proiectare și implementare a unei case.

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.