Ce este și cum se face un releveu la o construcție? + review de telemetru cu laser

Dacă vrei să cumperi o casă nouă, să te muți într-un alt apartament sau șantierul casei tale s-a terminat de curând și vrei să vezi care e suprafața finală a construcției, atunci ai nevoie de un releveu.

Releveul e un set de măsurători făcute în construcții prin care poți vedea dimensiunile reale ale unei clădiri sau a unui spațiu. Cum noi ne măsurăm greutatea cu ajutorul cântarului, suprafețele dintr-o clădire le măsurăm cu diferite instrumente, de la simpla ruletă la telemetru cu laser. În funcție de nevoie, releveul poate fi simplu, doar pentru a verifica suprafețele utile sau construite ale unei construcții, sau poate fi mult mai detaliat în cazul construcțiilor existente care urmează a fi reabilitate, extinse, etajate sau mansardate.

Releveul este doar parte din ‘’buletinul de analize al unei construcții’’ deoarece o analiză mai detaliată a unei construcții existente poate conține și teste și analize de material, desfaceri și decopertări, teste de transmitanță pentru a putea propune o reabilitare energetică corectă, teste cu ușa suflată și chiar o analiză făcută cu camera de termoviziune și multe alte instrumentări.

Pe baza releveului, inginerul structurist, poate evalua dimensiunile reale unei construcții și mai ales ale elementelor structurale, caz în care releveul trebuie să fie detaliat, să cunoaște suprafețe, deschideri de goluri, materiale și tehnologii folosite la construcția existentă, dar și detalii despre propunerile ulterioare.

Un instrument util de măsurare, performant și ușor de folosit este un telemetru cu laser. Ei bine acest material a fost realizat în parteneriat cu cei de la Bosch, divizia albastră de scule profesionale, care ne-au trimis acest telemetru GLM 50 C. Noi l-am luat, l-am studiat și am făcut un material video, unde prezentăm mai în detaliu toate funcțiile lui.

Ce este foarte interesant și util în același timp, este faptul că telemetrul vine echipat cu bluetooth și îl poți conecta la tabletă sau telefonul mobil folosind aplicația dedicată a celor de la Bosch și te ajută să digitalizezi foarte rapid măsurătorile făcute, pentru care nu mai ai nevoie de hârtie, creion și alte ustensile clasice.

Vă las să descoperiți toate funcțiile pe care le are acest telemetru în următorul material video. Link Bosch GLM 50 C: https://www.bosch-professional.com/ro/ro/products/glm-50-c-0601072C00

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.