#CASAȘOFLETE – Studiul geotehnic – ep. 2

Studiul geotehnic făcut pe terenul unde îți vei construi casa este ca un buletin de analize prin care un inginer de structuri își poate da seama ce măsuri trebuie să ia pentru a calcula corect fundația unei construcții și a o dimensiona sigur și economic.

Tot din acest studiu îți poți da seama ce alte probleme poate ascunde terenul și ce alte costuri pot să apară pentru a putea în final construi, așa că dacă vrei să îți cumperi un teren nou pentru o construcție nouă, cere un studiu geotehnic și vorbește cu un specialist.

Mai multe despre ce înseamnă studiul geotehnic, cum se face, ce informații cuprinde și la ce te ajută, în acest episod din seria #casasoflete. In a2-a parte vei vedea și o analiză interesantă de costuri pe câteva soluții de consolidare a unui teren problematic.

#casasoflete este un proiect personal, făcut alături de sora mea, cu care am cumpărat un teren cu 2 case, în orașul Covasna, și voi documenta într-un mod transparent.toate etapele prin care trecem cu proiectarea și implementarea soluțiilor în acest proiect.

Primul episod din această serie îl poți regăsi aici: #casasoflete – cum am inceput – episodul 1: https://www.youtube.com/watch?v=grjqFiGi-1Y&feature=youtu.be

Doar după ce îți faci un studiu geotehnic, poți dimensiona corect fundația unei case, despre care am vorbit aici: https://www.youtube.com/watch?v=yKmS-xSW8VI

Aici mai ai câteva sfaturi utile atunci când vrei să îți cumperi un teren: https://www.youtube.com/watch?v=7ugJhUbl-e4

Studiul geotehnic a fost realizat de către GEODA SRL din Sfântu Gheorghe. Îi puteți găsi la [email protected]. Ei fac studii geotehnice pe județele Covasna-Harghita-Brașov. Le mulțumesc încă o dată pentru acceptul de a expune public documentația și pentru serviabilitate.

Urmărește în continuare această serie pentru că îți pregătesc un instrument super interesant prin care poți avea o vedere panoramică a ceea ce înseamnă toți pașii prin care trebuie să treci atunci când vrei să construiești.

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.