VINDECAREA UNEI CASE! Ce înseamnă și cum se poate face?

Am tot vorbit de diverse probleme tehnice ale unei case, pe care eu le văd de multe ori aproape instant, ca inginer. (Îți dai seama ce greu îmi e mie să îmi găsesc o casă?) Am vorbit de reabilitate energetică, atât a unei case cât și a aprtamentului și poate că deja v-ați plictisit de cât de mult am vorbit de principiile de casă pasivă, numere, cifre, calcule, valori. Dar acum a venit timpul să vorbim de ceva mai sensibil, mai subtil și cel puțin la fel de mportant ca cifrele – funcționalitatea casei și bucuria spațiului!

Dar hai să ne întoarcem la ce înseamnă de fapt, fundamental o casă, pentru fiecare din noi? Este în primul rând locul în care ne simțim în siguranță, ne încărcăm bateriile și mai ales ne căutăm confortul. Am tot vorbit de confort în cifre: temperatură, umiditate, concentrație de dioxid de carbon, dar starea de bine e dată în primul rând de confortul vizual, de micile gesturi care ne fac traiul mai ușor și de cum răspunde casa pe dea întregul tuturor nevoilor noastre, atât ca arhitectură și estetică, dar mai ales ca funcționalitate.

Dacă eu văd instant suferințele tehnice ale unei case prin mucegai, infiltrații, condens, degradări, detalii proaste, lipsa confortului, Adriana de la Miolk reușește să vadă foarte bine suferințele funcționale și de utilizare ale unei case. Tot de la ea am auzit prima oară de VINDECAREA unei case!

Rolul arhitectului în proiectul tău: https://youtu.be/LUPGKrqvNv8 Alte probleme de care te poți lovi când îți faci o casă: https://youtu.be/xmkEcBVb6II

Povestea casei noastre: https://youtu.be/p5LS13iJoiA

Și uite și prima vizită la Miolk – echipa ieșeană de arhitectură – https://youtu.be/4TV2ZJYvXBQ

Despre Miolk – echipa ieșeană de arhitectură poți să aflii mai multe pe www.miolk.ro

Dacă vrei să știi mai multe despre ce înseamnă partea de reabilitare ce vine la pachet cu renovarea unei case, poți vedea următoarele materiale:

Despre ce înseamnă reabilitarea energetică a unei case: https://youtu.be/ToJy9j0PGrM

Renovarea apartamentelor la bloc: https://youtu.be/3dvwWpLX0Do

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.