Ventilație centralizată cu recuperare de căldură. Despre filtre, consum electric, senzori și hotă.

Dacă nu ai parcurs primul episod, atunci îl poți vedea aici: https://youtu.be/o62UWdW6MO4 Și după acest episod, vine următorul, aici: https://youtu.be/VWmOijzYF7c Atunci când îți montezi un astfel de sistem de ventilație, aerul ce întră în casă este filtrat de praf, polen, dar și alte particule, în anumite cazuri poți filtra și mirosuri, iar filtrele sunt consumabile ce trebuiesc schimbate, pentru buna funcționare a sistemului. Iarna însă se mai întâmplă un fenomen: aerul de afară e mult mai uscat ca cel din interior și avem nevoie și de controlul umidității, ce poate fi făcut prin acest sistem. Despre toate acestea precum și despre cum interacționează un sistem centralizat de recuperare de căldură cu hota, șemineul și alte componente ale casei este vorba în acest episod, ce face parte din miniseria dedicată ventilației centralizate cu recuperare de căldură. Am documentat aceasă parte în casa lui Costi Boșca, căruia îi mulțumesc că ne-a lăsat să filmăm și că a împărtășit cu noi experiența construirii casei lui: https://www.youtube.com/watch?v=TvjfG… Pe băieții de la Noving Air îi puteți găsi pe: https://ventilatie-recuperare.ro/ Alături de ei am mai realizat o serie de materiale pe tema ventilațiilor: Discutții despre principii generale de ventilare pentru că un aer condiționat nu înseamnă și ventilare: https://www.youtube.com/watch?v=P7BYv… Apoi am mai parcurs împreună sisteme descentralizate de ventilare, utile mai ales în cazul clădirilor vechi/deja construite: https://www.youtube.com/watch?v=dgnBr… Și am vizitat și o școală, locul unde calitatea aerului mi se pare cu atât mai importantă: https://www.youtube.com/watch?v=B3BRZ… Poți verifica aici dacă un produs este certificat de către institutul de case pasive și dacă parametrii declarați de producător sunt reali: https://database.passivehouse.com/en/…

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.