Ventilație centralizată cu recuperare de căldură. Plămânul casei

 

Personal consider casa ca o extensie a corpului nostru. Structura de rezistență poate fi asemănată cu oasele, anvelopa termică cu mușchii și pielea iar toate instalațiile casei le văd ca fiind organele interne: sistem circulator – apa rece/apa caldă, sistem digestiv – centrala termică, cea care consumă combustibil și produce energie (și bineînțeles are dejecții), sistemul nervos – suma tuturor instalațiilor electrice, iar sistemul respirator – plămânul casei – un sistem de ventilație care îți aduce permanent aer proaspăt în casă și în plus economisește și o bună parte din energie. 

Cum funcționează un corp atunci când nu are un organ vital funcțional?

Cum trăim într-o casă în care nu putem controla calitatea aerului din interior? Trăim tot mai mult indoor, în interiorul clădirilor, unde inclusiv sportul l-am mutat aici și ne petrecem tot mai puțin timp afară. Mie mi se pare vitală această componentă – de aer proaspăt permanent, care influențează semnificativ funcționarea corpului nostru și de aceea am pornit această serie întreagă de documentare despre modul în care îți poți ventila casa corect, indiferent de tipul de construcție: nouă, veche, casă, apartament, birou, școală, etc, iar în această serie i-am găsit ca și parteneri pe cei de la Noving Air – care oferă soluții pentru aproape toate cazurile de nevoi de ventilare.

 

Am documentat în această mini-serie de 3 episoade un sistem centralizat de ventilare cu recuperare de căldură și umiditate montat cu mâinile lui de Costi Boșca. 

Despre casa lui Costi poți vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=TvjfGBRqBoo&t=2s

 

Pe băieții de la Noving Air îi puteți găsi pe: https://ventilatie-recuperare.ro/

 

Alături de ei am mai realizat o serie de materiale pe tema ventilațiilor:

Discuții despre principii generale de ventilare pentru că un aer condiționat nu înseamnă și ventilare: https://www.youtube.com/watch?v=P7BYvSt66EY

 

Apoi am mai parcurs împreună sisteme descentralizate de ventilare, utile mai ales în cazul clădirilor vechi/deja construite: https://www.youtube.com/watch?v=dgnBrVWQdO0

 

Și am vizitat și o școală, locul unde calitatea aerului  mi se pare cu atât mai importantă: https://www.youtube.com/watch?v=B3BRZ3sjYcs

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.