Cu ce te poate ajuta acest blog?

Beneficiar

Dacă te-ai decis să îți construiești o casă în curând, voi parcurge cu tine toți pașii pentru a ajunge de la idee la cheie. de la găsirea echipei care să răspundă exigențelor tale la materiale și tehnologii optime pentru tine. Apoi te voi ajuta în identificarea unei echipe de constructori, care să îți pună casa în picioare. Vom discuta de costuri reale, atât de investiție cât și de utilizare, pe baza proiectelor implementate până acum și  voi încerca mai ales să răspund la cât mai multe întrebări care vin de la voi. Iti voi arata analize cost – beneficu pentru fiecare etapă parcursă in proiectul tau.

Arhitect

Dacă ești arhitect, voi împărtăși cu tine detalierea integrată și îți voi arăta cum lucrează cel mai bine materialele împreună – de la structură la termosistem, de la etanșeitate la aer la tâmplării și finisaj.

EVO RULOU

Îți voi spune cum poți integra principii de conformare energetică în proiectare pentru a obține alături de o arhitectură de bună calitate o performanță ridicată a casei în costuri optime. O bună parte din informațiile susținute în cursurile mele de până acum le voi aduce aici – pe platformă și vom discuta concret și pe detalii făcute deja în multe din proiectele mele.

Conf energetica.jpg

Inginer constructor

Dacă ești inginer structurist, ca mine, poate te tentează să știi mai multe despre materialele noi de construcție, dar mai ales cum interacționează structura cu principiile de casă pasivă, unde ruperile de punți termice sunt o pacoste la noi, în România – țară cu risc seismic ridicat. Îți voi impărtăși o parte din experiența mea de calcul cu sistemele cu care am lucrat și cum poți găsi cele mai bune soluții, astfel încât să te încadrezi și în stasuri și normative.

Captură de ecran din 2019-03-02 la 19.58.41.png

Rolul nostru ca ingineri este să înțelegem materia, fenomenele și uneori lupta cu forțele e mai grea, dar nu trebuie să ne dăm bătuți.

8.jpg

Inginer instalații

Dacă ești inginer în instalații, hai să căutăm împreună cele mai bune soluții și sisteme pentru construcții eficiente energetic și să găsim relaționarea potrivită a echipamentelor cu toată casa. Instalațiile sunt o componentă vitală a casei care asigură o bună parte din confort dar au nevoie și de o atenție deosebită, atât în proiectare cât și în utilizare. Aici tehnologia evoluează exponențial, dar resursele sunt tot mai limitate și uneori prețurile sunt descurajante.

Captură de ecran din 2019-03-02 la 20.17.35.png

Student

Dacă ești student în oricare din domeniile de mai sus, îți voi împărtăși experiența mea de voluntariat, workshopuri, internshipuri și stagii de practică prin care am trecut. De la cei 2 ani de voluntariat în PRISPA unde am învățat muuulte lucruri pe lângă inginerie, la taberele de restaurare de la Castelul Banffy de la Bonțida, unde am înțeles mult mai bine materialele, de la tabăra de arhitectură de la Dealul Cerului din Cheile Nerei unde pe lângă construcții se pune accent pe arte, la workshopul Fabricii de timp liber de la Turda. Aceste etape m-au ajutat foarte mult să îmi găsesc drumul în carieră și în ceea ce fac. Acum am făcut un ghid de susținere a unui astfel de workshop  și cel puțin o dată pe an mă implic în organizarea unei astfel de tabere, unde ne putem vedea și putem lucra împreună.

Constructor / Meșter

Dacă ești constructor – maistru, meșter, calfă sau ucenic – voi împărtăși cu tine experiența mea de șantier. Am ales să lucrez fizic în o bună parte din construcțiile pe care le-am proiectat, pentru a înțelege greutățile și dificultățile meseriei de constructor dar și pentru a integra experiența de șantier într-o proiectare mai bună, mai practică, cuplată cu realitatea. Am cunoscut maiștrii foarte buni care m-au format: Copagnionul Yoann Limousin – de la care am învățat dulgherie în Prispa, Levente Antal de la Biohaus de la care am învățat lemnul ca material, Constantin Tistea care m-a chinuit cu milimetrii lui și cu precizia, echipa lui Marton și Levente de la Bonțida, Zoltan – maistru pietrar care pe lângă tehnici de cioplire în piatră stăpânea foarte bine istoria arhitecturii. Nea Emil de la Bistrița mi-a arătat la blocul din lemn de la Suceava că mai există oameni pasionați pentru munca de bună calitate și mai ales pentru lemn iar Gogoașă de la Buhnici m-a uimit când am văzut că pe  orice pune mâna iese bine, indiferent de material. E la fel de importantă meseria ta ca și a mea și numai împreună putem construi mai bine.

Producător

Dacă ești productor sau furnizor de materiale, sisteme și tehnologii, hai să vedem unde se integrează produsul tău cel mai bine într-o construcție și cum relaționează cu restul soluțiilor alese.

Voi vorbi aici despre arhitectură, structură, instalații, eficiență energetică și confort, sustenabilitate, inovație, costuri, bugete, timpi, resurse și orice termen ce apare în sectorul construcțiilor. Vei găsi pe platformă de la cursuri la experiențele mele personale în proiecte diverse pe care le-am făcut, de la principii și filosofii de proiectare la discuții aplicate pe detalii și materiale.

Nu mă pricep prea mult la partea de electrice, dar despre fotovoltaice și producere de energie găsești mai multe informații pe Comunitatea Energia Ta.

Dacă ai orice fel de întrebare, scrie-mi pe facebook, instagram sau în secțiunile de comment pe site și pe youtube. Voi face sesiuni periodice de răspunsuri la întrebări și m-ar ajuta foarte tare să știu ce informații ai avea tu nevoie!

Hai să construim mai bine împreună!
Te bagi?

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine. 

Ce-ai vrea să îmi spui?

Eu personal sunt implicat în foarte multe proiecte: șantiere, deplasări, cursuri, proiectare și blog. Din acest motiv s-ar putea ca răspunsul meu să ajungă mai greu la tine.